Bemutatkozás

A „Rózsa Dél-alföldi Hungarikum Klaszter a régió turisztikai szereplőinek összefogásával alakult meg azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a Hungarikumokban és a minőségi magyar termékekben rejlő lehetőségek kihasználásának elősegítéséhez és a térség turisztikai potenciáljának növekedéséhez. A klaszter a hagyományos programok mellett egyedülálló, a régió adottságait kihasználó színvonalas szolgáltatásokat kíván nyújtani az idelátogató vendégek számára. A Klaszter fő célkitűzése a régió ismertségének és elismertségének javítása, illetve a térség jövedelemtermelő képességének a javítása a szőregi rózsa, és a Délalföld hungarikumainak elterjesztésével, illetve a hozzá kapcsolódó – döntő mértékben – turisztikai programcsomagok kialakításával.

A Klaszter általános célja a Klaszterben résztvevő vállalkozások, szervezetek közötti piacorientált együttműködés megvalósítása és erősítése a Dél-alföldi Régió turizmusának és gazdaságának fejlesztése érdekében. A Klaszter menedzsment célja továbbá a  Klasztertagok közös tevékenységeik, valamint a kapacitások összehangolása, egységesítése révén a „Rózsa” Dél-alföldi Hungarikum Klaszter ismertségének előmozdítása.

A Klaszter 2008. márciusában alakult, öt alapító taggal: „A Dél-alföldi Régióért” Kht., Alföld Tours Utazási Iroda, Szegedi Fürdők Kft., Móra Ferenc Múzeum Csongrád Megyei Önkormányzat Megyei Múzeuma, Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ.

Jelenleg a Rózsa Hungarikum Klaszternek 22 tagja van.

Íratkozzon fel hírlevelünkre

A Dél-Alföld csodái


rozsaklaszter.hu | ©2012-2013 „Rózsa” Dél-alföldi Hungarikum Klaszter